Lammerprijzen sluiten met plus jaar af

28-12-2021 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Noteringen stegen over de hele linie met € 5. Zware ramlammeren staan genoteerd tussen € 147,50 en € 162,50 per dier.

De handel in wolvee trekt weer wat aan. In de afgelopen weken verliep het allemaal wat stroever en waren er prijsdalingen. Deze week verliep de handel in lammeren vlot. Het aanbod op de veemarkt in Leeuwarden bedroeg 694 dieren. Dat zijn 228 dieren meer dan een week eerder.

Een deel van de aanvoer is naar België geëxporteerd, van daaruit was de vraag naar lichte ooilammeren goed. De noteringen stegen over de hele linie met € 5. Zware ramlammeren staan genoteerd tussen € 147,50 en € 162,50 per dier. Ook geïmporteerd lamsvlees vanuit Engeland is aan de prijs, waardoor afnemers dan toch de voorkeur hebben voor Nederlandse kwaliteit.

Prima prijsniveau

De prijzen voor lammeren zijn goed te noemen. Ten opzichte van een jaar eerder ligt het prijsniveau een stuk hoger. Toen stond voor de zware rammen maximaal € 140 per dier genoteerd. In 2019 kwam deze notering zelfs niet boven de € 120 uit.

Januari is seizoensmatig een maand die rustig verloopt wat consumptie betreft. Vorig jaar trad er een trendbreuk op en stegen de prijzen van lammeren juist in de eerste maand van het jaar. Voor het komende jaar beginnen de prijzen in ieder geval op een hoog niveau.

Prognose: gelijke prijzen.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer