Doorgaan naar artikel

LDC Groupe houdt omzet op peil

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Canva

Foto: Canva

Het Franse kippen- en traiteurbedrijf LDC Groupe heeft in de eerste helft van haar boekjaar – tot 1 augustus – een omzet gedraaid van € 2,122 miljard. Dat is 0,8% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Op vergelijkbare basis daalde de omzet wel met 1,7%, ondanks een 1,4% hoger volume. Kip nam bijna € 1,5 miljard aan omzet voor haar rekening. Die markt bleef op peil dankzij de grote vraag van de consument, die het wegvallen van een flink deel van de horeca-omzet voldoende kon compenseren. Bovendien kon LDC Groupe de afgelopen maanden veel zomerwild afzetten. Het Franse bedrijf tekent daarbij wel aan dat er meer geld is besteed aan reclame-uitingen.

Recente overnames

Internationaal daalde de afzet door de coronacrisis wel met 10,5%, maar dat werd in het omzetcijfer voldoende gecompenseerd door recente overnames zoals van de Benelux-kippenhandel Kiplama in juli vorig jaar. Bij de traiteur-divisie was in de periode maart tot en met mei sprake van een flinke terugslag, maar beginnen de activiteiten vooral bij de merkproducten inmiddels weer flink aan te trekken.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin