Doorgaan naar artikel

Ledenraden Plus en Coop akkoord met fusie

Plus en Coop hebben samen zo’n 550 winkels door heel Nederland. - Foto: Canva premium

Plus en Coop hebben samen zo’n 550 winkels door heel Nederland. - Foto: Canva

De ledenraden van Plus en Coop zijn akkoord met de geplande fusie van de twee supermarktketens.

Volgens de concerns stemden de ledenraden van beide supermarkten met een ruime meerderheid voor. De goedkeuringen zijn een belangrijke stap voor de samensmelting, die in september werd aangekondigd. Eerder stemden de ondernemingsraden van de twee bedrijven al in met de fusie.

Nieuwe coöperatie onder de naam Plus

Na de fusie ontstaat een nieuwe coöperatie onder de naam Plus. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet nog toestemming geven voor de fusie. De bedrijven denken dat de fusie begin volgend jaar kan worden afgerond. Dan kunnen ze beginnen met het ombouwen van Coop-winkels naar de Plus-formule. Dat duurt naar verwachting enkele jaren. De bedrijven schatten dat de fusie op termijn een synergievoordeel oplevert van € 50 miljoen per jaar.

Samen 550 winkels

Plus en Coop hebben samen zo’n 550 winkels door heel Nederland en een gezamenlijke jaaromzet van rond de € 5 miljard. Na Albert Heijn en Jumbo is de nieuwe fusieketen het derde supermarktconcern van Nederland. De concerns schatten hun gezamenlijke marktaandeel in Nederland op ruim 10%. Er werken ruim 40.000 mensen bij het fusiebedrijf.

Lees ook: Fusie Plus en Coop voelbaar in groente- en fruitsector

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin