Leeuwarden start notering zuiglammeren

04-05 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De prijzen voor lammeren blijven zich op een hoog niveau bewegen.

Op de veemarkt in Leeuwarden bleven ze stabiel. Het aanbod van overhouders is nog steeds goed, maar we naderen het eind van het seizoen. De veemarkt in Leeuwarden verhandelde 1.014 dieren, dat is ongeveer evenveel als vorige week. Een vijfde van deze dieren was voor de export bestemd. Vooral de oude ooien werden vlot verkocht, maar ook bij de oude dieren bleef de notering op zijn plaats.

Notering zuiglammeren

De noteringscommissie start – wat vroeger dan voorgaande jaren – met een aparte notering voor zuiglammeren. De eerste prijzen voor eerste kwaliteit zuiglammeren zijn vastgesteld op € 115 tot € 127,50 per dier. Vorig jaar zagen we de eerste zuiglammernotering pas aan het eind van mei. Ook waren de prijzen, tussen € 100 en € 120, destijds nog wat lager. Volgende week is de ramadan afgelopen; moslims sluiten deze periode af met het suikerfeest. Dat leidt dus niet tot een grotere vraag naar lamsvlees.

In mei neemt het aanbod van overhouders verder af en moeten kopers het doen met de lichtere lammeren van dit jaar. Dat houdt de prijzen voorlopig nog op peil.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.