Doorgaan naar artikel

Leeuwarden verhoogt notering magere koeien

Foto: Anne van der Woude premium

Foto: Anne van der Woude

Het aanbod van slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden was met 100 slachtdieren groter dan de vorige marktdag, die eerder in de week plaatsvond in verband met Hemelvaart. De 300 dieren werden goed verkocht en de mindere kwaliteiten kregen een plusje van 5 cent op de notering. Hierdoor komt een koe van P-kwaliteit op € 3,75 tot € 4,20 per kilo geslacht gewicht.

Lichte verbazing

In de vrije handel lijkt men de verhoging in de noteringen met enige verbazing aan te zien. Het aanbod was in het begin van de week weliswaar nog krap doordat veel melkveehouders op het land bezig waren. Aan het einde van de week zorgt de aanvoer toch voor logistieke uitdaging om al het vee geslacht te krijgen.

Vleeshandel

In de vleeshandel zijn niet echt lichtpuntjes te vinden. Consumenten worden nog geconfronteerd met hoge prijzen voor voedsel en kopen terughoudend rundvlees. Dat betekent voor slachterijen dat ze dieren in ieder geval niet voor meer geld aan de slachthaak willen hebben. In de komende week valt de slachtcapaciteit door Pinksteren al 20% lager uit. De verwachting is dat de prijzen voor slachtkoeien in de komende week niet hoger worden.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin