Doorgaan naar artikel

Leids bedrijf Keesmakers failliet

Het Leidse bedrijf Keesmakers is failliet. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food & Health
Hans Prinsen

Foto: Hans Prinsen

Het Leidse bedrijf Keesmakers is failliet. Dat meldt het Leidsch Dagblad. De eigenaren hopen dat een ander bedrijf het merk Kees wil overnemen en de kaasalternatieven op de markt wil houden.

Keesmakers werd in 2010 opgericht door ondernemers Marc van Wanroij en Gijs Jansen. Kees is gemaakt van rauwe melk. Het procedé is vergelijkbaar met dat van het maken van Goudse kaas. Alleen zijn bij Kees de zuivelvetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren. Daarmee mikte de onderneming met name op consumenten die vanwege hun gezondheid moeten letten op de inname van verzadigde vetten.

Keesmakers zelf faillissement aangevraagd

Keesmakers heeft zelf faillissement aangevraagd. Dat laat curator Bruno Tideman van Cees Advocaten desgevraagd weten. Directe aanleiding lijkt volgens hem te zijn dat de gefailleerde vennootschap niet langer over voldoende liquide middelen beschikte om de lopende verplichtingen te kunnen blijven voldoen. Daarbij zagen de vooruitzichten op de korte termijn er niet rooskleurig uit. De curator onderzoekt de mogelijkheden tot het realiseren van een doorstart en/of de verkoop van één of meer onderdelen van het bedrijf waaronder het merk Kees. Geïnteresseerden kunnen zich bij de curator melden.

Melk van DOC-leden voor de productie van Kees

Een van de aandeelhouders in Kees, goed voor circa 9% van de aandelen, is DOC Kaas. Toenmalig directeur Jannes Oosterveld zag in 2014 grote potentie in het merk. Reden om melk van DOC-leden voor de productie van Kees te gebruiken. Ook de productie vond plaats bij de inmiddels door DMK overgenomen zuivelonderneming.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin