Doorgaan naar artikel

Leveranciers Danish Crown verkleinen klimaatvoetafdruk

Foto: Henk Riswick

Foto: Henk Riswick

De Deense varkensleveranciers van Danish Crown hebben de kooldioxide-uitstoot op hun bedrijven sinds 2016 met gemiddeld 6,7% per varken van geboorte tot slacht teruggebracht naar 223 kilo.

De Deense varkensleveranciers van Danish Crown hebben de CO2-uitstoot op hun bedrijven sinds 2016 met gemiddeld 6,7% per varken van geboorte tot slacht teruggebracht naar 223 kilo. Dat heeft het vleesconcern donderdag meegedeeld.

Danish Crown wil in 2030 de emissie met 50% hebben gereduceerd, in dit geval ten opzichte van 2005. Daarbij gaat het ook om de emissie van de slachterijen. Hiervan zijn tot dusver nog geen gegevens beschikbaar. Met het huidige reductietempo gelooft de concernleiding dat de doelstelling zeker haalbaar zal blijken te zijn.

De controle van de reductieverrichtingen op de bedrijven wordt uitgevoerd door classificatiebedrijf Baltic Control. Bij de volgende controle mikken de varkenshouders op een vermindering van de CO2-emissie met nog eens 4,7%. Dat doel moet voor 2022 zijn bereikt.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin