Lichte druk op Duitse varkensmarkt

Foto: Canva
Foto: Canva

De Duitse varkensmarkt is ruim voorzien met slachtrijpe varkens. De motivatie bij slachterijen om extra dieren bij te kopen op de vrije markt is lang niet meer zo groot als een paar weken geleden.

De Duitse varkensbeurs Teleporc levert qua prijs nog steeds niet in, maar het handhaven van de prijs gaat met steeds meer moeite.

Duurste koppel weg voor € 1,555

Nadat op de vrijdagveiling vorige week vijftien van de zestien aangeboden koppels bleven staan, en er een partij verkocht werd voor het bestaande niveau van € 1,54 per kilo, nam op de veiling van dinsdag 13 april de bandbreedte flink toe. De koppel die het minst opbracht ging voor € 1,51 van de hand, terwijl de koop bij de duurste – een koppel van 160 dieren met verschillende herkomsten – voor € 1,555 werd gesloten.

Hoewel er duidelijk minder koppels werden aangeboden als vorige week, vond lang niet elke partij een koper. Drie van de acht aangeboden koppels werden verhandeld voor een bedrag dat volgens de rekenformule van ISN uitkwam op handhaving van de gemiddelde prijs van € 1,54 per kilo geslacht gewicht.

Stabiele Duitse varkensmarkt

Daarmee blijft het veilinggemiddelde op de krappe voorsprong boven de geldende Duitse marktprijs staan. Die laatste staat al weken standvastig op € 1,50 per kilo geslacht gewicht. Een verschil van € 0,05 staat synoniem aan een stabiele markt, wat bij de huidige € 0,04 betekent dat er lichte prijsdruk is op de Duitse varkensmarkt.

Prognose: stabiele prijs

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Keuper
Jacco Keuper Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.