Doorgaan naar artikel

Lichte omzetstijging bij Frans kaasbedrijf Savencia

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws

Het Franse kaas- en zuivelbedrijf Savencia Fromage & Dairy heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van € 5,007 miljard.

Dat is 3% meer dan in 2018. Savencia zegt te profiteren van ‘een sterke prijsdynamiek op de markten, die is gelieerd aan de verhoging van de melkprijs voor de producenten’.

Herwaardering Franse zuivelsector

Savencia is een van de Franse zuivelbedrijven die hogere verkoopprijzen heeft afgesproken met grote afnemers om de boeren meer te kunnen betalen. Dat leidt tot een hogere omzet aan kaas, waarbij het bedrijf aantekent dat ook de volumes op de belangrijkste markten op peil blijven. In Frankrijk zelf zijn er echter ook supermarkten die de nieuwe wet op de handel in levensmiddelen nog altijd niet willen toepassen, signaleert het kaasbedrijf daarbij. In dat kader heeft Savencia zelf ‘wel een belangrijke bijdrage geleverd aan de herwaardering van de Franse zuivelsector’.

Hogere prijzen melkpoeder

Wat andere zuivelproducten betreft kon het bedrijf onder meer profiteren van de hogere prijzen voor melkpoeder en de inflatie in Argentinië. Savencia is producent van een reeks merkkazen waaronder Caprice des Dieux, Saint Agur, Tartare en het Duitse Milkana.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin