Lichte prijsverhoging blanke vleeskalveren

Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

De prijs van blanke vleeskalveren (O-/P+-kwaliteit) stijgt met 3 cent tot € 4,84 per kilo geslacht gewicht (exclusief btw). Het is de tweede verhoging na een korte periode van stabilisatie.

De beperkte prijsverhoging is een signaal dat de markt op zich positief is gestemd maar even moeite heeft om een stabiele weg naar boven te vinden. Aan het aanbod zal het niet liggen; het aantal slachtkalveren blijft beperkt en is een belangrijke reden dat de prijzen de afgelopen weken minimaal gelijk konden blijven, zeker in deze traditioneel moeilijke periode.

Positieve stemming in Zuid-Europa

Wat moeizamer gaat de afzet van het kalfsvlees. Veel delen van Europa hebben volgende week een extra vrije dag, wat druk geeft. Van de belangrijke kalverlanden is de stemming in Duitsland wat gereserveerd in verband met dreigende coronamaatregelen. In Zuid-Europa worden betere prijzen genoteerd en is de stemming positief.

De algehele verwachting is dat prijzen de komende weken gewoon doorstijgen. Niet alleen de krapte, maar ook de naderende winterinkopen werken prijsondersteunend. Alleen de oplopende coronacijfers kunnen nog roet in het eten gooien.

Prognose: prijzen stijgen verder.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteurBeheer