Lichte prijsverhoging slachtvee

03-02-2020 | |
Foto: Misset
Foto: Misset

Al was de aanvoer van slachtvee op de veemarkt in Bunnik op maandag wat kleiner dan de voorgaande keer, heel schraal was het aanbod nou ook weer niet.

De 84 koeien en 3 stieren gingen vlot van de hand.

Het is duidelijk dat met name in de goedkopere klassen, de P-koeien en worstkoeien, het aanbod dat rechtstreeks aan de slachterij geleverd wordt, momenteel klein is. Dat blijkt ook uit het verloop van de prijzen in Nederland en Duitsland.

Melkkoeien duur én schaars

De melkkoeien zijn bijzonder duur en ook nog eens schaars. Een melkkoe van de eerste kwaliteit kost ten opzichte van vorige jaren honderden euro’s meer, zodat het vee niet eerder wordt afgevoerd dan strikt noodzakelijk. En het aanbod aan slachtvee was toch al krap.

Verschil Nederlandse en Duitse noteringen

Tot dusver was het verschil tussen de Nederlandse met de Duitse noteringen dusdanig dat het de moeite loonde voor Duitse aanbieders koeien naar Nederland te exporteren. Dat is al enkele weken niet meer zo.

In Bunnik werd maandag 3 februari de lijn gevolgd die ook Vee & Logistiek aanhield, dat wil zeggen met lichte prijsverhogingen voor de P-koeien en de worstkoeien.

De markt voor luxer rundvlees is minder geanimeerd, hooguit stabiel.

Prognose: magere koe duurder.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Kwakman
Jack Kwakman Freelance redacteur
Meer over


Beheer