Skip to content

Lidl komt met nieuw keurmerk naast PlanetProof

Lidl ontwikkelt een nieuwe internationale duurzaamheidsstandaard. - Foto: Kim van Dam/HH/ANP

Lidl ontwikkelt een nieuwe internationale duurzaamheidsstandaard. - Foto: Kim van Dam/HH/ANP

Lidl zal voor import van groente en fruit een nieuw duurzaamheidskeurmerk gebruiken en niet PlanetProof.

Dat schrijft Lidl in een gezamenlijk bericht met GlobalGap, het internationale certificeringsplatform voor voedselveiligheid uit Keulen. De beide partijen gaan een nieuw internationaal certificaat ontwikkelen voor verduurzaming, gericht op biodiversiteit. Dat moet eind dit jaar verkrijgbaar zijn voor telers.

Lidl kiest ervoor in Nederland het duurzaamheidscertificaat On the Way to PlanetProof te blijven gebruiken voor Nederlandse groente en fruit. Eind dit jaar is dat een vereiste om in het schap te komen.

Bestaand structuur

Lidl kiest bij import voor uitbreiding van het bestaande verplichte voedselveiligheidscertificaat GlobalGap met nieuwe extra duurzaamheidseisen. Daarbij kiest Lidl niet voor PlanetProof als certificaat voor import. Stichting Milieukeur heeft dit teeltcertificaat PlanetProof in Europa uitgerold door één certificaat te maken voor Europese teeltregio’s. Importproducten zijn dus ook verkrijgbaar met PlanetProof-certificaat. Lidl kiest nu voor bestaande structuren die er al zijn voor certificering voor voedselveiligheid via GlobalGap. Andere Lidl-winkels in andere landen zullen het internationale protocol van GlobalGap. ook gaan gebruiken.

Snel delen

jeroen verheul
Jeroen Verheul

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin