Skip to content

Lidl Spanje verkoopt zak met misvormde groente en fruit

Lidl gaat in zijn 650 winkels in Spanje een zak vol ‘misvormde’ groente en fruit verkopen voor € 3 om voedselverspilling tegen te gaan.

Nieuws
Food
Met de zak misvormde groente gaat Lidl in Spanje voedselverspilling tegen en hoopt klanten meer groente en fruit te laten eten. - Foto: Lidl España premium

Met de zak misvormde groente gaat Lidl in Spanje voedselverspilling tegen en hoopt klanten meer groente en fruit te laten eten. - Foto: Lidl España

Lidl gaat in zijn 650 winkels in Spanje een zak vol ‘misvormde’ groente en fruit verkopen voor € 3 om voedselverspilling tegen te gaan.

“De berg voedselafval terugdringen is een van onze eerste prioriteiten als het gaat om duurzaamheid”, zegt directeur verantwoord ondernemen Michaela Reischl.

Verlies aan koopkracht opvangen

Lidl España heeft de ‘antiverspillingszak’ eerst enkele weken getest in ruim 30 filialen op de Canarische eilanden. Nu dat een succes is gebleken, breidt de discounter het project uit over heel Spanje. Dat past ook in de maatregelen om het grote verlies aan koopkracht in Spanje enigszins op te vangen. In dat kader wordt ook brood van de vorige dag verkocht met 50% korting en komt er 20% extra korting op verse producten die tegen de laatste vervaldag aan zitten.

Doelen Lidl tegen voedselverspilling

Lidl Spanje beoogt de hoeveelheid voedselafval tegen 2025 met 30% en rond 2030 met 50% terug te dringen. “Door preventie en met een betere planning en beheer in onze distributiecentra en winkels proberen we zoveel mogelijk te beperken dat we met overtollige versproducten komen te zitten. Bovendien is de anti-verspillingszak een goede stimulans voor de consument om elke dag groente en fruit te kopen”, aldus Reischl.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin