Skip to content

Lidl verlaagt prijzen gezonde producten

Supermarktketen Lidl verlaagt structureel de prijzen van gezondere producten. Zo betalen consumenten nu minder voor bijvoorbeeld groente, fruit, volkoren brood en pasta en zilvervliesrijst.

Updated on:
Nieuws
Retail
Lidl verlaagt prijzen

Foto: IMAGO/Michael Gstettenbauer

Supermarktketen Lidl verlaagt structureel de prijzen van gezondere producten. Zo betalen consumenten nu minder voor bijvoorbeeld groente, fruit, volkoren brood en pasta en zilvervliesrijst.

De volkoren varianten van bijvoorbeeld beschuit en wraps krijgen dezelfde prijs als het alternatief. Voor vezelrijke producten liggen de prijzen over het algemeen hoger omdat volkorenmeel duurder is dan bloem. Daarnaast start de retailer een actie waarbij klanten kunnen sparen voor gratis producten uit de Schijf van Vijf. In samenwerking met het Voedingscentrum wil de supermarkt hiermee een gezondere leefstijl bevorderen.

‘Balans is zoek’

Staatssecretaris Maarten van Ooijen (VWS) bracht op 25 mei een bezoek aan een Lidl-filiaal in het kader van deze ontwikkelingen. In een persbericht zegt hij: “Maar 20% van wat er aan eten in de supermarkt wordt aangeboden, staat in de Schijf van Vijf. De balans is daar echt zoek. (…) Supermarkten hebben hier een belangrijke verantwoordelijkheid. In het Nationaal Preventieakkoord hebben supermarkten toegezegd dat ze streven naar jaarlijkse consumptiegroei van gezonde producten. Daar moet fors meer werk van gemaakt worden.”

38% uit de Schijf van Vijf in 2025

Hij vindt de actie van Lidl ‘een mooie stap naar een gezondere voedselomgeving’. Volgens het laatste rapport over bewuste voeding van Lidl voldeed in 2021 37% van de verkopen van ongeveer 2.500 huismerkartikelen aan de Schijf van Vijf. Dit wil de supermarkt verhogen naar minimaal 38% in 2025.

Albert Heijn

Ook Albert Heijn probeert het eten van gezonde producten te stimuleren. Zo startte het onlangs een campagne om klanten ‘te inspireren’ meer groente en fruit te eten.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin