Skip to content

Lineage Logistics haalt € 1,5 miljard op

Lineage Logistics, wereldwijde leverancier van koel- en vrieshuizen, heeft € 1,5 miljard opgehaald.

Koelhuis op archiefbeeld. In totaal heeft Lineage Logistics meer dan 400 koel- en vrieshuizen in zestien landen. Foto: Canva premium

Koelhuis op archiefbeeld. In totaal heeft Lineage Logistics meer dan 400 koel- en vrieshuizen in zestien landen. Foto: Canva

Lineage Logistics, wereldwijde leverancier van koel- en vrieshuizen, heeft € 1,5 miljard opgehaald aan investeringen.

De uitbater gekoeld vervoer en verwerking en opslag van voedsel gaat de investeringen gebruiken om verdere groei en innovatie te bewerkstelligen. Een van de investeerders is Rabobank. Hiermee wordt ook ingezet op duurzame energie en automatisering. In totaal heeft Lineage Logistics meer dan 400 koel- en vrieshuizen in zestien landen. Het bedrijf is onderdeel van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Bay Grove.

Vrieshuizen rondom Nederlandse havens

Sinds het begin van vorig jaar is het bedrijf bezig met investeringen ophalen en heeft nu ruim € 5,3 miljard opgehaald, inclusief de injectie van Lineage Logistics. In oktober 2021 nam het bedrijf de Nederlandse Kloosterboer Groep over en kreeg daarmee zestien nieuwe vestigingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Canada en Zuid-Afrika. De vrieshuizen van de Kloosterboer Groep zitten voornamelijk rondom Nederlandse havens, een ideale plaats voor de opslag van vis, vruchtensappen en aardappelproducten.

Nederlandse overnames

Kloosterman is niet de enige Nederlandse overname van het Amerikaanse bedrijf. Begin vorig jaar kocht het ook al de in export gespecialiseerde UTI Forwarding over. Daarnaast nam het vestigingen van Frigo, Vriescentrale, verschillende Nederlandse en Belgische vestigingen van Van Soest Coldstores en diepvriesmagazijnen en vrieshuizen van Partner Logistics over.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin