Livekindly Collective neemt Dutch Weed Burger over

08-06 | |
Dutch Weedburgers te koop. The Dutch Weed Burger maakt plantaardige producten op basis van zeewier. - Foto: ANP
Dutch Weedburgers te koop. The Dutch Weed Burger maakt plantaardige producten op basis van zeewier. - Foto: ANP

Plantaardig voedingsbedrijf Livekindly Collective neemt het Nederlandse bedrijf The Dutch Weed Burger over.

Livekindly breidt daarmee zijn portfolio uit naar vijf merken in plantaardige voeding. Met de overname wil Livekindly internationaal uitbreiden in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en op de Amerikaanse en Canadese markt.

The Dutch Weed Burger

The Dutch Weed Burger werd in 2012 opgericht in Amsterdam en maakt plantaardige producten op basis van zeewier. Het zeewier wordt geteeld in de Oosterschelde.

“Met de toevoeging van The Dutch Weed Burger breiden we de soorten plantaardige eiwitten die we onze consumenten kunnen bieden in meer dan veertig landen uit en versnellen we onze missie om plantaardig leven de nieuwe norm te maken”, aldus Kees Kruythoff, CEO bij Livekindly Collective.

“We zijn zo enthousiast om ons aan te sluiten bij deze gedreven, ervaren en gepassioneerde leiders die ons merk gaan helpen groeien en de eetcultuur over de hele wereld gaan veranderen”, aldus Mark Kulsdom, CEO en oprichter van The Dutch Weed Burger. “Het geeft ons een enorme kans om internationaal te gaan opschalen en om onze plantbased boodschap te verspreiden!”

Lees ook: CEO Livekindly: ‘Schaal is fundamenteel in plantaardige markt’

Livekindly

Livekindly werd ruim een jaar geleden opgericht en wil een van ’s werelds grootste plantaardige voedingsbedrijven worden. Het nam in een jaar tijd vijf bedrijven, vier producenten en een mediaplatform over en haalde $ 535 miljoen op bij investeerders.

Kloosterman

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.