Doorgaan naar artikel

LNV actualiseert draaiboeken dierziektebestrijding

Foto: Henk Riswick

Foto: Henk Riswick

Het ministerie van LNV verwacht eind augustus de eerste geactualiseerde draaiboeken voor de bestrijding van dierziekten te publiceren.

Nederland moet vanwege de nieuwe Europese diergezondheidsverordening de draaiboeken actualiseren. Demissionair minister Carola Schouten heeft hierbij de prioriteit gelegd bij het actualiseren bij een generiek dierziektedraaiboek en de draaiboeken voor het geval er een uitbraak is van klassieke varkenspest en Afrikaanse varkenspest (KVP/AVP), mond-en-klauwzeer (mkz), Afrikaanse paardenpest (APP), Kwade droes en Q-koorts.

Crisiscommunicatie en organistie

De draaiboeken voor hoog-pathogene aviaire influenza (HPAI), Newcastle disease (ND), ziekte van Aujeszky (ZvA) en Rift Valley Fever zullen naar verwachting in oktober 2021 worden gepubliceerd. Het algemene draaiboek gaat in op de crisisorganisatie, crisiscommunicatie en de verschillende Europese en nationale maatregelen. Verschillende sectorpartijen hebben inmiddels de mogelijkheid gekregen reactie te geven op concepten van deze draaiboeken.

Beheer
WP Admin