Doorgaan naar artikel

Local2Local en Universiteit Utrecht gaan samenwerken

Nieuws
Food
Foto: Canva

Foto: Canva

Korteketen-organisatie Local2Local gaat samenwerken met de Universiteit Utrecht (UU) aan de transitie naar een lokaal en regionaal voedselsysteem.

Met de samenwerking worden het netwerk van Local2Local verbonden aan de kennis en het onderwijsprogramma van de UU. Met name de afdeling Future Food Lab zal betrokken zijn bij Local2Local. Het uiteindelijke doel is om te komen tot een korte keten in de regio Utrecht en om meer onderzoek doen naar het totale voedselsysteem en regionale producten.

Lokaal voedsel in kantine

Studenten van de universiteit konden al langer in de korte keten stage lopen bij Local2Local. De universiteit hoopt nu ook in haar eigen kantines meer lokaal voedsel te kunnen serveren. Studenten denken daarnaast na over het opzetten van een landwinkel op het universiteitsterrein. Waar beide organisaties als eerste aan gaan werken, is nog niet bekend.

Catering

Local2Local breidt zijn netwerk steeds verder uit. Eerder maakte het bedrijf ook al bekend samen te gaan werken met met cateraar Compass Group. Ook hier is het idee om lokaal en gezond voedsel bereikbaar te maken in de grote steden.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin