Skip to content

Londen: definitief geen verlenging overgangsfase brexit

Maros Sefcovic is belast bij de EU met buitenlandse relaties. - Foto: ANP

Maros Sefcovic is belast bij de EU met buitenlandse relaties. - Foto: ANP

De Britse minister Michael Gove (Kabinetszaken) heeft aan de Europese Commissie ‘formeel bevestigd’ dat Londen geen verlenging van de overgangsperiode voor de brexit vraagt.

Hij heeft dat tegen vicevoorzitter Maroš Sefčovič gezegd tijdens online-overleg over de terugtrekking van de Britten uit de EU. Sefčovič zei de mededeling als een definitief nee tegen langere onderhandelingen over de toekomstige relatie tussen Londen en Brussel te beschouwen. De Britten kunnen zich nog tot 1 juli bedenken, maar volgens de Eurocommissaris kon de boodschap niet duidelijker zijn.

Rechten van EU-burgers

In het terugtrekkingsverdrag, niet te verwarren met het akkoord over de toekomstige relatie, zijn onder meer afspraken gemaakt over de rechten van EU-burgers die in Engeland wonen en Britten die in de EU wonen na het aflopen van de overgangsperiode op 31 december dit jaar, en over de douanecontrole op goederen die vanuit het (Britse) Noord-Ierland het EU-land Ierland binnenkomen. Volgens Sefčovič moet er nu vaart achter worden gezet om al die afspraken voor 1 januari ook daadwerkelijk uit te voeren.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin