Doorgaan naar artikel

Medewerkers graanverwerkende bedrijven krijgen loonsverhoging

De Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) heeft met de werknemersorganisaties FNV en CNV Vakmensen een cao-akkoord bereikt voor de cao voor de Graanbewerkende en verwerkende bedrijve

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
graanverwerkende bedrijven

Foto: Peter Roek

De Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) heeft met de werknemersorganisaties FNV en CNV Vakmensen een cao-akkoord bereikt voor de cao voor de Graanbewerkende en verwerkende bedrijven.

De cao kent een looptijd van 1 jaar, oftewel van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023, en omvat onder meer een structurele loonsverhoging van 6,5 % per 1 januari 2023.

Het werknemersdeel van de pensioenpremie daalt per 1 januari 2023 van 13,98% naar 10,13%. Naast genoemde loonsverhoging is ook besloten om de reiskostenvergoeding woonwerkverkeer te verhogen van € 0,13 per kilometer naar € 0,19 per kilometer.

Nevedi tevreden over cao graanverwerkende bedrijven

De onderhandelingen gingen in augustus van start. Zowel de ledenraadpleging van CNV Vakmensen als die van FNV hebben volgens Nevedi in ruime meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat. Ook Nevedi zelf toont zich tevreden over de afspraken die zijn gemaakt.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin