Lotus Bakeries bouwt koekfabriek in Thailand

09-08 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Het Belgische Lotus Bakeries gaat een koekfabriek bouwen in Thailand om de Aziatische markten beter te kunnen bedienen.

De bouw start zodra de koopprocedure voor de grond rond is. De fabriek moet in 2026 gaan draaien. Hoeveel geld met het project gemoeid is, deelt Lotus Bakeries niet mee.

Bespaart transportkosten

De reden is duidelijk, meldt het concern. “De nieuwe vestiging levert de noodzakelijke extra capaciteit voor de groep, brengt versere koekjes naar de consument, kan sneller en beter reageren op lokale kansen en bespaart transportkosten waarmee de milieu-voetafdruk van de onderneming wordt gereduceerd”, aldus Lotus Bakeries, in Nederland eigenaar van Peijenburg en Snelle Jelle.

Aanwezig in meer dan 70 landen

Lotus Bakeries bouwt al extra productiecapaciteit in België en Noord-Amerika. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig in meer dan 70 landen waarvan in ruim 20 meer dan € 1 miljoen per jaar omzet wordt gedraaid. Zeven van de belangrijkste groeilanden zijn in de Azië/Pacific-regio waar de nieuwe fabriek voor bedoeld is, stelt het bedrijf. “De beschikbaarheid voor honderden miljoenen consumenten in die landen is echter nog altijd beperkt. Het groeipotentieel voor Lotus Biscoff in deze grote en groeiende consumentenmarkten is dan ook immens.”

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer