Skip to content

LTO niet welkom op debat over vleestaks

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
Vleesveehouder en LTO-bestuurder Wouter Hartendorf. - Foto: Cor Salverius Fotografie

Vleesveehouder en LTO-bestuurder Wouter Hartendorf. - Foto: Cor Salverius Fotografie

True Animal Protein Price Coalitie wil niet dat LTO-bestuurder Wouter Hartendorf deelneemt aan het vleestaksdebat. LTO reageert verbolgen.

LTO-bestuurder Wouter Hartendorf is niet welkom op een debat over vleestaks, georganiseerd door de True Animal Protein Price Coalitie (TAPPC), hoewel de belangenclub in eerste instantie wel was uitgenodigd. LTO is hier zacht gezegd niet blij mee.

In het beoogde debat zouden zowel voor- als tegenstanders van een extra belasting op vlees deel uitmaken van een panel. LTO is tegenstander van zo’n taks.

TAPPC: liever bestuurder uit melkveehouderij

TAPPC mailde een verzoek naar LTO om aan het debat, georganiseerd in het kader van de Dutch Food Week, deel te nemen. Daarop werd vleesveehouder Wouter Hartendorf naar voren geschoven door LTO. TAPPC stelde daarop liever een bestuurder uit de melkveehouderij bij het debat te betrekken, ook omdat Hartendorf volgens de organisatie een gesprek ‘kan domineren’ en ‘melkveehouders meer profijt van de voorstellen van TAPPC hebben’.

LTO gaat niet op dit verzoek in, omdat de boerenclub voorziet dat op deze manier geen neutraal en transparant debat plaats kan vinden. TAPPC heeft hierna het verzoek aan LTO ingetrokken.

LTO verbolgen

LTO is verbolgen over de gang van zaken, laat een woordvoerder weten: “LTO ziet niets in een vleestaks, maar dat betekent niet dat we weglopen voor het debat. Het is bizar dat Wouter Hartendorf, zelf vleesveehouder en als voorzitter van de vakgroep verantwoordelijk voor onze beleidskeuzes, na een eerdere uitnodiging opeens niet meer welkom is bij dit debat. Je vraagt je af wat voor podium het daarmee wordt, en hoe geloofwaardig zo’n ‘debat’ dan nog is.”

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin