Doorgaan naar artikel

Maaltijdleverancier Vegan Masters zet in op diepvries

Foto: Vegan Masters

Foto: Vegan Masters

Vegan Masters is na een pauze van 7 maanden weer terug, dit keer met een assortiment dat minder verspillingsgevoelig is.

Vegan Masters besloot 7 maanden geleden een stop in te lassen omdat van de maaltijden die ze verkochten ongeveer 30 tot 40% werd weggegooid. Daarom heeft het bedrijf besloten het over een andere boeg te gooien. Ze zetten nu in op diepvries- en lang houdbare maaltijden om voedselverspilling tegen te gaan.

“Dat was onverenigbaar met de duurzaamheidsambitie en missie van Vegan Masters”, zegt oprichter Danny Daliart. “We informeerden klanten dat we geruime tijd niet zouden leveren. Nu is ons gehele assortiment vriesvers of lang houdbaar zijn de deuren weer open. Ik zie dat de 20.000 klanten vanuit de webshop weer aan het instromen zijn.”

Investering

Daliart zegt dat het bedrijf nu ook sneller op kan schalen en verder uit kan breiden naar België en Duitsland. Daarvoor is het bedrijf nu ook een financieringsronde gestart waarbij het bedrijf € 300.000 probeert binnen te halen.

Vegan Masters

Het bedrijf richt zich op vegan kant-en-klaarmaaltijden en levert maaltijden thuis maar ook aan supermarkten. Het concept wil vegan eten ook aantrekkelijk maken voor niet-veganisten.

Lees meer over

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin