Doorgaan naar artikel

Maaslander-kaas wordt volledig vegetarisch

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Eiwittransitie
Foto: Cor Salverius

Foto: Cor Salverius

Het gehele assortiment Maaslander-kaas wordt vegetarisch. Vanaf deze week bevatten alle kazen microbieel stremsel in plaats van dierlijk stremsel.

Reguliere kaas bevat vaak stremsel dat afkomstig is uit de maag van kalveren. Volgens Westland Kaas, de producent van Maaslander, kiezen consumenten steeds vaker voor een vegetarisch voedingspatroon en speelt het bedrijf daar op in.

Westland Kaas is overigens niet de enige of eerste kaasproducent die haar kazen vegetarisch maakt. Bijna alle Beemster-kaas van Cono is bijvoorbeeld ook vegetarisch.

Maaslander stapt daarnaast over op volledig recyclebare plaks-verpakkingen. Deze verpakkingen bevatten ook minder plastic. Door dunnere folie is er een besparing van 23% aan plastic.

Klimaatneutraal in 2036

“Binnen zuivel, en daarmee ook kaas, is steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Maaslander wil hierin een voortrekkersrol vervullen. Zo houden we in onze productieketen rekening met dierenwelzijn en willen we onze impact op het milieu tot een minimum te beperken”, aldus Rachel Aalbers, marketing manager van Maaslander. “Ook in de komende jaren blijven we inzetten op innovatie. Zo hebben we een stip op de horizon gezet om in 2036 onze consumenten te laten genieten van 100% klimaatneutrale kaas.”

December vorig jaar maakte Westland Kaas samen met Those Vegan Cowboys bekend in 2021 een nieuwe plantaardige kaaslijn op de markt te willen brengen.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin