Magere koeien goedkoper op veemarkt Bunnik

29-08 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De slachtkoeienhandel op de veemarkt in Bunnik verliep rustig. Op de marktdag werden 63 slachtkoeien aangeboden, dat zijn 9 dieren meer dan een week eerder.

De meeste kwaliteiten slachtkoeien werden tegen gelijkblijvende prijzen verkocht. Alleen de hele magere koeien leverden 10 cent in op de notering. Een worstkoe van eerste kwaliteit staat genoteerd tussen € 3,70 en € 4 per kilo geslacht gewicht.

Prijs nog hoog

De prijs van deze kwaliteit ligt weliswaar nog steeds € 1,50 boven het prijsniveau van vorig jaar, maar sinds halverwege juli is de notering toch ook al met 45 cent gedaald. Afgelopen vrijdag 26 augustus hield Vee&Logistiek de noteringen, gebaseerd op de handel vorige week over de gehele linie stabiel. Slachterijen kunnen het aanbod aan, maar werken met een krappe personele bezetting. Dat samen met de onzekerheid hoe de consumptie zich ontwikkelt, houden de noteringen onder druk. In buurland Duitsland stijgt het aanbod van koeien door de langdurige periode van droogte en angst voor ruwvoertekorten. Dit geeft verdere prijsdruk. Ook in Nederland loopt het aantal aangeboden koeien naar verwachting op. Toch wordt deze week rekening gehouden met stabiele prijzen.

Prognose: gelijke prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer