Magere slachtkoeien plussen in Bunnik

20-02 | |
De consumptie van rundvlees blijft terughoudend en is er geen ruimte voor prijsverhogingen. - Foto: Canva/levoncigol
De consumptie van rundvlees blijft terughoudend en is er geen ruimte voor prijsverhogingen. - Foto: Canva/levoncigol

Het verwachte krappere aanbod van slachtkoeien lijkt wat meer vorm te krijgen. Dat wordt deze week versterkt door het carnaval in het oosten en zuiden van Nederland.

Het aanbod op de veemarkt in Bunnik lag in ieder geval, met 7 slachtkoeien minder dan vorige week, op 62. De dunnere slachtkoeien worden hierdoor 5 cent duurder genoteerd. Een koe van P-kwaliteit komt uit op € 3,80 tot € 4,10 per kilo geslacht gewicht. De bovengrens ligt zelfs 10 cent hoger dan een week eerder.

Nog geen verbetering afzet rundvlees

Ook in de rechtstreekse aanvoer verliep het wat vriendelijker en kon Vee&Logistiek een plus van 5 cent over de hele linie noteren. Toch verloopt het in de vleesafzet nog niet beter. De consumptie van rundvlees blijft terughoudend en is er geen ruimte voor prijsverhogingen van het rundvlees.

Het voor Nederland belangrijke afzetland Duitsland heeft ook te maken met een afnemend aanbod aan slachtkoeien en daardoor stijgende prijzen. Voor luxe rundvleesonderdelen blijft het nog rustig, met weinig ruimte voor hogere prijzen. Terug in ons land neemt in de komende tijd het aanbod naar verwachting verder af. Het zal niet leiden tot flinke prijsstijgingen, maar wel tot een vriendelijker marktbeeld.

Prognose: minimaal stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer