Skip to content

Maker van vleesvervangers BOON overgenomen

Het Nederlandse bedrijf BOON, maker van vleesvervangers op basis van peulvruchten, wordt overgenomen door Bring Green Food.

BOON maakt vleesvervangers op basis van peulvruchten. Foto: Canva premium

BOON maakt vleesvervangers op basis van peulvruchten. Foto: Canva

Het Nederlandse bedrijf BOON, maker van vleesvervangers op basis van peulvruchten, wordt overgenomen door Bring Green Food.

Door de overname nemen oprichter Michael Luesink en CEO Robert Ketelarij afscheid als eigenaar van het bedrijf. Bring Green Food is een joint venture tussen Green Organics en Jamael Food Group. Het bedrijf staat onder leiding van Jan Groen en Ruben Bringsken en had al een belang in BOON. Met de overname komt een grotere focus op biologische en lokale teelt van ingrediënten te liggen.

Volgens Groen en Bringsken gaat BOON door de overname een volgende fase in, waarin de keten van boer naar bord wordt geoptimaliseerd en waarbij ‘meer middelen kunnen worden ingezet om een overgang van dierlijke naar plantaardige eiwitconsumptie te bewerkstelligen’.

Bring Good Food

BOON, Green Organics en Baltussen Konservenfabriek (onderdeel van Jamael Food Group) richtten begin dit jaar al een nieuwe joint venture op onder de naam Bring Good Food. Daarmee werden de verschillende schakels in de keten van peulvruchten samengebracht. Eind 2021 werd een eerste samenwerking aangegaan door de betrokken partijen.

BOON werd in 2015 opgericht door Michael Leusink. Het maakt vleesvervangers op basis van bonen (geen soja), zoals worstjes, burgers saté en rendang. Producten liggen onder andere in de schappen van Coop, AH en Jumbo. Green Organics is een handelsbedrijf in biologische groenten, aardappelen en fruit. CEO is Jan Groen, tevens voorzitter van BioNederland. Jamael Food Group bestaat uit een groep bedrijven actief in voedselindustrie. Onderdeel van de groep zijn onder andere Veggie Factory, Baltussen, Zwamboon en Bio Trading Company.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin