Skip to content

Marel neemt Nederlandse bedrijf PMJ over

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Afbeelding: jobs.marel.com

Afbeelding: jobs.marel.com

Marel neemt het bedrijf PMJ over, leverancier van verwerkingssytemen voor de eendenindustrie.

PMJ (Poultry Machinery Joosten BV) is gevestigd in Opmeer en heeft een jaarlijkse omzet van zo’n € 5 miljoen. ‘PMJ’s productportfolio van primaire verwerking, inclusief waxen en panklaar maken, is een perfecte aanvulling voor Marel om de enige volledige leverancier van eendenverwerkingssystemen te worden’, zo staat in het persbericht.

Wereldwijd leverancier van verwerkingssystemen

Roger Claessens, EVP Poultry bij Marel, over de overname van PMJ: “De overname van PMJ is een logische stap om naast vleeskip en kalkoen de derde Marel-pijler binnen poultry processing uit te breiden. Het managementteam van PMJ blijft in functie na de overname.

Het IJslandse Marel is wereldwijd leverancier van verwerkingssystemen voor de pluimvee-, vlees- en visindustrie en is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. De onderneming kocht in 2008 een pluimveeonderdeel van het Nederlandse Stork. In 2016 lijfden de IJslanders vleesverwerker MPS in. Daarmee werd Marel, van oudsher groots in vis, ook groot in pluimvee. Marel heeft wereldwijd zo’n 7.000 medewerkers en maakte in 2019 € 1,3 miljard omzet.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin