Doorgaan naar artikel

Markt blank kalfsvlees in de lift

Foto: Henk Riswick premium

Foto: Henk Riswick

De markt voor blankvleeskalveren heeft de schwung duidelijk te pakken. De notering van blankvleeskalveren stijgt met 3 cent naar € 5,46 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw.

Er heerst een positieve stemming op de markt voor blankvleeskalveren. De prijzen trekken duidelijk aan. De afzet verloopt goed en de verwachting is dat er de komende weken ruimte is voor een verdere prijsstijging.

Sfeer markt goed

Met een prijs van € 5,43 per kilo geslacht gewicht (exclusief btw) noteerde Boerderij vorige week nog aan de bovenkant van de markt. De prijsstijging van deze week naar € 5,46 komt duidelijk uit de markt, waarbij ook een kleine correctie is ingebouwd.

De sfeer op de markt voor blankvleeskalveren zit er goed in. De vraag naar blankvlees loopt ook in Frankrijk en Duitsland goed door, terwijl het aanbod van slachtrijpe kalveren niet al te groot is. Het vertrouwen is groot dat er richting oktober een verdere prijsstijging in het verschiet ligt. De prijzen voor blanklvleeskalveren liggen op een historisch hoog niveau. Datzelfde geldt voor de kostprijs, die eveneens fors is toegenomen. De hogere opbrengstprijzen zijn met deze kostprijs dan ook broodnodig.

Prognose: stijgende prijzen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin