Markt blank kalfsvlees positief gestemd

09-09 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Prijzen van blankvleeskalveren stijgen met gemiddeld 5 cent naar een niveau van € 5,43 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw. Dit prijsniveau is wel de bovenkant van de markt.

De markt van kalfsvlees is na het aflopen van de vakanties positief gestemd. Zodoende lopen verkopen over de hele linie goed door.

Frankrijk terug op de markt

Met name bij het blanke kalfsvlees worden hogere prijzen gemaakt, onder andere vanuit de bijproducten, voorvlees en luxere artikelen. Na weken van een moeizame situatie is Frankrijk helemaal terug en wordt hard aan de kalveren getrokken. Ook in de andere landen is er een goede vraag en stemming, wat zich uit in hogere noteringen.

Naast de positieve geluiden worden ook enkele kanttekeningen geplaatst; andere jaren deze tijd is het gemakkelijker om grote volumes weg te zetten dat dit jaar. Waarschijnlijk spelen het hoge prijsniveau en de economische onzekerheden daar een rol bij. De hoge kostprijs blijft een zorgpunt. Het aanbod slachtrijpe kalveren is niet bijzonder groot maar neemt nu wel toe. Met relatief jonge slachtleeftijden hoeft dat de markt niet voor de voeten te gaan lopen.

Prognose: hogere prijzen voor blankvleeskalveren.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer