Markt blankvleeskalf blijft moeizaam

Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De afzet van blankvleeskalveren verliep afgelopen week, net als een week eerder, moeizaam.

De huidige regelgeving rond corona in de verschillende landen blijft de afzet frustreren. In die afzet verandert er heel weinig. Het blijft slecht in Duitsland; in Italië is het iets minder slecht. In Frankrijk blijft de markt zeer positief voor het inlandse aanbod. Van het Nederlandse product zijn Fransen minder gecharmeerd. Als restaurants weer open mogen, is de stempel wat minder van belang en is ook Nederlands kalfsvlees terug te vinden op de menukaart. Maar ook dat is een kwestie van lange adem.

Slachterijen

Een klein lichtpuntje is dat de slachterijen nog profiteren van het terugbrengen van de slachtleeftijd voor de jaarwisseling. Dit geeft ze nog wat lucht in het aanbod. Binnen de Nederlandse sector is de marktbeleving verschillend. De prijsrange ligt tussen € 3,91 tot € 4,06 per kilo geslacht gewicht (excl. btw).

Slecht vooruitzicht

Het vooruitzicht is niet erg geruststellend, doordat het aanbod van kalveren weer toeneemt. Dus blijft het lastig deze prijzen vast te houden.

Prognose: aanhoudende druk op prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.