Markt blankvleeskalveren goed, prijs gelijk

Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Het sentiment is positief in de markt voor blank kalfsvlees.

De positieve lijn in de vleesverkopen is afgelopen week doorgezet. Door omschakeling van koude periode naar het huidige warme weer verloopt de verkoop van voorvlees moeizamer, maar dat wordt goed opgevangen door de afzet van achtervlees. In Europa volgen versoepelingen elkaar in een rap tempo op, waardoor de vraag verder aantrekt. Afgelopen week blijft de maximale prijs voor de blanke kalveren op € 3,86 per kilo geslacht gewicht.

Groot aanbod

Aan de aanbodzijde worstelen integraties nog steeds met een groot aanbod van vleeskalveren die de maximale grens van de slachtleeftijd bereiken. Tot aan de zomer, als de markt in een ander vaarwater terecht komt en prijzen onder druk komen te staan, resten nog een aantal weken. De aandacht ligt bij integraties daarom volop bij het terugdringen van de slachtleeftijd. Of er op korte termijn veel bij de prijs op komt is te bezien, maar vooruitzichten op de lange termijn zijn door een krapper aanbod van vleeskalveren goed.

Prognose: prijshoudend tot paar cent duurder.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman RedacteurBeheer