Doorgaan naar artikel

Markt blankvleeskalveren moeiteloos langs Pasen

Foto: Canva premium

Foto: Canva

De markt van blankvleeskalveren blijft onveranderd positief gestemd. Daardoor blijven prijzen makkelijk op een gemiddeld niveau van € 5,80 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw.

Vooraf bestond enige zorg hoe de markt zich na de paasinkopen zou ontwikkelen, maar die laat nauwelijks een rimpeling zien. Een krap aanbod slachtrijpe kalveren blijft een belangrijk fundament onder de markt, gecombineerd met een goede vraag naar kalfsvlees. Dat is niet alleen in Nederland maar ook in de Zuid-Europese landen het geval.

Vanuit de vleesverkoop blijft er wel druk op het voorvlees en de bijproducten. Vooral Italië is ‘uitdagend’, zoals een verkoper het omschrijft. Extra opbrengsten vanuit onder andere de rug-/lende-delen compenseren dit wel, maar onder de streep blijven de opbrengsten gelijk.

Slachterijen hopen met de jonge rondetijden de situatie tot minimaal Pinksteren zo te kunnen behouden. Wat daarna gebeurt is koffiedik kijken, al is er wel vrees voor wat prijsdruk. Het afgelopen jaar laat echter zien dat oude marktpatronen in deze tijd geen zekerheid meer bieden.

Prognose: prijzen blijven gelijk.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin