Markt blankvleeskalveren ‘schoon’ het nieuwe jaar in

02-01 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Nu de verkopen voor de feestdagen achter de rug zijn, komt de markt van blank kalfsvlees weer in een nieuwe situatie terecht.

De boerderij-notering van blankvleeskalveren blijft de eerste week van januari stabiel op een niveau van € 5,80 (excl. btw) per kilo geslacht gewicht. Er is de afgelopen tijd flink geslacht en beschikbare aantallen zijn in de belangrijke kalverlanden klein tot zeer klein. Daardoor is de markt ‘schoon’ en voor de Nederlandse verkopers geen enkele druk om artikelen voor minder geld te verkopen. Vanuit de vleeshandel blijven noteringen gemakkelijk in de benen.

Onvoorspelbare markt

De uitgangssituatie is positief, maar de markt blijft onvoorspelbaar. De situatie is qua druk vergelijkbaar met vorig jaar in de eerste weken van januari. Toch moest de prijs compleet onverwacht een veer laten door een tegenvallende vraag. De consument blijft ook dit jaar een onzekere factor. Overigens bleef de notering vorig jaar de rest van de maand januari stabiel om vanaf medio februari snel de weg naar boven te vinden.

Prognose: stabiel tot lichte verhoging.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer