Markt blankvleeskalveren stabiel

Foto: Bert Jansen
Foto: Bert Jansen

Het is in de blankvleessector nog steeds niet goed. De consumptie van kalfsvlees blijft door corona ver achter ten opzichte van voor de coronapandemie.

Positief is wel dat slachterijen geen kalfsvlees hoeven in te vriezen. Het aanbod sluit redelijk aan bij de achterblijvende vraag. Een langere leegstand die integraties hanteren en het oprekken van de slachtleeftijd geeft slachterijen die ruimte. De prijzen blijven hierdoor op een stabiel niveau en liggen tussen de € 3,91 en € 4,06 per kilo. Toch nog zo’n 50 cent onder het prijsniveau van vorig jaar.

Lees verder onder de grafiek.

Import Ierse kalveren

Het aanbod van Ierse kalveren is er al, maar het prijsverschil met de Nederlandse dieren is vrij groot. Daardoor kan de hoeveelheid Ierse kalveren dat Nederland in komt dit jaar lager uitvallen dan voorgaande jaren. Spanje en Italië zijn momenteel de grootste afnemers van Ierse kalveren. Voor de komende weken verandert er in de consumptie naar verwachting nog niet veel. Een gelijke prijs lijkt daardoor ook wel haalbaar.

Prognose: stabiele prijzen.

Bekijk meer marktprijzen vleeskalveren

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.