Markt eieren blijft positieve stemming vasthouden

29-11-2019 | |
Foto: Canva -
Foto: Canva

Prijzen eieren stijgen wel minder hard, vergeleken met de afgelopen weken.

De markt blijft goed doorlopen. En al verschuiven de verhoudingen enigszins, de markt blijft mooi in balans.

Het hele gekke is er wel af. De handel verloopt wat rustiger, marktpartijen worden iets terughoudender en prijsmatig worden de stappen omhoog wat minder groot. Maar dat deert de stemming niet, want de eiermarkt is mooi in balans.

Lees verder onder de grafiek.

Notering kooi-eieren zakt iets

De industrie begint duidelijk terug te bieden. De eierverwerkers draaien gewoon door, maar de extra vraag die ze hadden ebt weg. Dat is terug te zien aan de noteringen van de kooi-eieren. De NOP-richtprijs voor kooi zakt van € 1,115 naar € 1,087 per kilo.

De stroom consumptie-eieren die de afgelopen weken naar de industrie rolde, wordt daardoor kleiner. Dat deert niet, want de extra eieren die daardoor beschikbaar komen worden op de naar kerst aantrekkende consumptiemarkt vlot opgenomen. Daardoor is er van paniek geen sprake.

Lees verder onder de grafiek.

Bruine scharreleieren

De noteringen van scharreleieren zitten dan ook nog steeds in de lift. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62-63 gram stijgt 7 cent naar € 8,44 per 100. 100 witte van dat gewicht brengen € 7,71 op. Dat is € 0,07 meer dan de week ervoor.

Bij de bruine scharreleieren plussen vooral de zware varianten op de Duitse WeserEms-notering. Bij witte boeken zowel de S, M als L-en een dubbeltje tot 15 cent vooruitgang. 100 witte L-en brengen € 8,40 op, bruine € 8,50.

Handelaren verwachten dat de huidige licht stijgende lijn ook volgende aanhoudt.

Prognose: licht stijgende prijs.

Prijsinformatie over eieren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer