Markt oudrosés moet een veer laten

22-09-2022 | |
De markt voor jongrosékalveren is in evenwicht. Na de kleine plus van vorige week blijft de notering deze week gelijk op € 5,10 per kilo geslacht-gewicht, inclusief btw. - Foto: Peter Roek
De markt voor jongrosékalveren is in evenwicht. Na de kleine plus van vorige week blijft de notering deze week gelijk op € 5,10 per kilo geslacht-gewicht, inclusief btw. - Foto: Peter Roek

De markt voor oudrosékalveren moet deze week een veer laten. De Boerderij-notering daalt met 5 cent naar € 4,83 per kilo geslacht-gewicht, inclusief btw.

Elf weken lang bleef de Boerderij-notering voor oudrosékalveren gelijk op € 4,88 per kilo geslacht-gewicht, inclusief btw. Deze week is daar verandering in gekomen. De markt staat onder druk en moet inleveren.

Er zijn meer slachtkoeien op de markt. Het grotere aanbod heeft duidelijk invloed op de prijsvorming voor oudrosés. De notering daalt met een stuiver naar € 4,83 per kilo geslacht-gewicht, inclusief btw.

Jongrosés prijshoudend

De markt voor jongrosékalveren is in evenwicht. Na de kleine plus van vorige week blijft de notering deze week gelijk op € 5,10 per kilo geslacht-gewicht, inclusief btw. De stemming op de markt voor jongrosés is met omschrijvingen als ‘maximaal stabiel’ en ‘net prijshoudend’ minder vriendelijk dan afgelopen week, toen een verdere prijsstijging nog niet werd uitgesloten. De afzet verloopt deze week wat moeizamer. De horeca begint op de rem te trappen en durft minder groot in te kopen.
De markt voor startkalveren is stabiel. Starters voor oudrosé noteren gemiddeld € 370 per kalf. De prijzen van starters voor jongrosé liggen € 15 tot € 20 hoger, met een maximum van € 390 per kalf.

Prognose: jongrosé stabiel, oudrosé dalend.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Poelsma
Bouke Poelsma Freelance redacteur


Beheer