Doorgaan naar artikel

Markt rosékalfsvlees moeizaam vanwege slecht weer Duitsland

De afzet van rosékalfsvlees verloopt moeizaam. Dit komt mede doordat het aspergeseizoen in Duitsland vertraagd is vanwege slecht weer. - Foto: Canva/photohomepage premium

De afzet van rosékalfsvlees verloopt moeizaam. Dit komt mede doordat het aspergeseizoen in Duitsland vertraagd is vanwege slecht weer. - Foto: Canva/photohomepage

Op de vleesmarkt van jongrosés valt het niet mee om hogere prijzen te maken. Dit is mede het gevolg van het tegenvallende weer in Duitsland, waardoor het aspergeseizoen moeizaam van start gaat.

Toch is er volgens verkopers een positieve ondertoon en kan de afzet snel toenemen. De vraag is hoeveel ruimte er nog in de verkoopprijzen zit, gezien het absolute hoge prijsniveau.

Noteringen van jonge rosékalveren blijven stabiel op € 5,20 per kilo exclusief btw. Oudrosés blijven gelijk in prijs op € 5,18 per kilo. Starters noteren nog € 350 per kalf, maar daarvan gaan de prijzen wel stijgen.

Beperkt aanbod oudrosés

De markt van de oudrosés wordt vooral gedreven door het beperkte aanbod. Daardoor blijven noteringen gemakkelijk stabiel met zoals al langere tijd een flinke spreiding.

De situatie op de startersmarkt is aan het kantelen. De afgelopen maanden was de handel moeizaam, maar gaat inmiddels een stuk vlotter. Niet alleen zijn deze kalveren goed te plaatsen, ook tikken de dure nuka’s inmiddels aardig door in de kostprijs. De komende weken gaan prijzen stijgen, de mate waarin is nog onzeker.

Prognose: rosékalveren stabiel; starters duurder.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin