Markt rosékalveren is moeizaam stabiel

Foto: Joris Telders
Foto: Joris Telders

De situatie in de rosés is niet veel veranderd. Ook in de komende week wordt een zeer moeizame markt verwacht.

Er zijn door de bank genomen nog veel oudrosés die geslacht moeten worden. Veel van dat aanbod is het resultaat van de TVL-regeling. De prijsrange is nog steeds ruim, door een verschillende benadering van de slachterijen. Een klein voordeel is dat runderslachterijen af en toe teruggrijpen op oudrosés. Een stabiele prijs is deze week het hoogst haalbare.

Prijsdruk jongrosés

Door een ruim aanbod blankvleeskalveren staat er ook druk op jongrosés. Hierdoor wordt er noodgedwongen geschoven met deze slachtrijpe dieren. De situatie in Europa rondom corona is niet positief. In Duitsland zit de horeca dicht en ook heel Frankrijk zit in een lockdown. In Nederland zou het eerst weer worden versoepeld, maar dit biedt de sector geen soelaas. Hiervoor is het veel meer afhankelijk van de voornoemde landen.

De starters blijven stabiel in prijs. Er is nog geen ruimte voor verbetering van de prijs. Ook in de komende week verwacht de handel een zeer moeizame markt.

Prognose: Aanhoudende prijsdruk.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.