Markt rosévleeskalveren stabiel, afzet kalfsvlees moeizaam

26-01 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

De Boerderij-notering voor jongrosés blijft ook deze week gelijk op € 5,20 per kilo geslacht gewicht; oudrosékalveren noteren stabiel op € 5 per kilo.

Volgens een aantal geraadpleegde handelaren en vleesverkopers is de marktsituatie nagenoeg een kopie van vorige week. Het aanbod van zowel jong- als oudrosékalveren is beperkt en dat houdt de prijzen nog in de benen. Net als vorige weken lijkt de balans bij oudrosé iets gunstiger dan bij jongrosé maar tot hogere prijzen leidt het vooralsnog gemiddeld niet.

Afzet wel moeizaam

Wat de markt tegenzit, is de moeizame afzet van kalfsvlees. Dat is het geval in de volle breedte, dus van blankvlees tot het vlees van de oudrosés. Vleesverkopers hadden de hoop om met de beperkte beschikbaarheid wat plusjes te kunnen maken maar die ruimte is er niet. Waarschijnlijk zijn het hoge absolute prijsniveau en het consumentenvertrouwen daarbij belangrijke factoren. Ook voor de komende weken zijn er geen signalen dat het snel anders zal gaan. De starters blijven stabiel op een niveau van € 365 per kalf, af-stal.

Prognose: prijzen blijven gelijk.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer