Markt slachtkoeien is in evenwicht

16-01-2020 | |
Archiefbeeld van de veemarkt in Leeuwarden. Het aanbod aan slachtkoeien is niet heel ruim, terwijl de dieren goed gevraagd zijn. - Foto: Anne van der Woude
Archiefbeeld van de veemarkt in Leeuwarden. Het aanbod aan slachtkoeien is niet heel ruim, terwijl de dieren goed gevraagd zijn. - Foto: Anne van der Woude

Het aanbod aan slachtkoeien vindt momenteel goed zijn weg richting de slachterijen.

De stemming op de veemarkt in Leeuwarden was woensdagavond 15 januari een stuk beter dan een week eerder. Toen gingen de prijzen nog met 5 cent terug vanwege een zeer stroeve handel. Slachterijen hadden voldoende rechtstreekse aanvoer en waren niet genoodzaakt om extra dieren te kopen op de veemarkt in Leeuwarden.

Dat was deze week dus wel anders, want de aangeboden dieren werden vlot verkocht. Het animo om slachtkoeien te kopen was een stuk groter. Daarentegen was de aanvoer (470 dieren) voor Leeuwardse begrippen relatief ruim, maar wel wat kleiner dan vorige week woensdag. Dat hield de prijzen op hun plek. Voor een P-kwaliteit slachtkoe werd € 2,25 tot € 2,60 per kilo geslacht gewicht betaald.

Weinig verandering verwacht

Handelaren verwachten op korte termijn weinig veranderingen in de markt en prijzen. De aanvoer blijft hangen op de huidige aantallen, maar de slachterijen hebben geen moeite met het verwerken van de dieren. De vleeshandel laat hier en daar nog wel te wensen over, maar is nou ook weer niet zo slecht dat de prijzen onder druk staan.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer