Doorgaan naar artikel

Markt slachtkoeien moeizamer, aanbod groeit

Foto: Canva premium

Foto: Canva

De markt voor slachtkoeien voelt zwaarder aan. Het aanbod is deze week weer wat gegroeid.

De markt voor slachtkoeien voelt zwaarder aan. Het aanbod is deze week weer wat gegroeid. Op de veemarkt nam het aanbod met 50 dieren toe tot 330 slachtdieren. Bij dieren van mindere kwaliteit leidde het grotere aanbod tot een daling van de notering. Worst- en P-kwaliteit slachtkoeien daalden op de veemarkt met 5 cent in prijs. Eerste worstkwaliteit staat genoteerd op € 3,50 tot € 3,70 per kilo geslacht gewicht.

Moeizame afzet rundvlees

Slachterijen kampen met een moeizaam verloop in de vleesafzet en worden geconfronteerd met hoge kosten, wat ervoor zorgt dat er minder beschikbaar geld is voor de inkoop van runderen. Datzelfde is te zien in het voor ons belangrijke afzetland Duitsland. Er staat druk op de slachtkoeienmarkt, door een stijgend aanbod en een moeizame afzet van rundvlees. Ook loopt de markt voor slachtstieren moeizaam, wat ook zijn effect heeft op de markt van vrouwelijk slachtvee.

Voor de komende week wisselt het geschetste marktbeeld tussen negatief en stabiel. Doordat het aanbod niet veel verder toeneemt, blijven de noteringen voor slachtkoeien naar verwachting gelijk.

Prognose: moeizaam stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin