Markt slachtkoeien zoekt balans

20-01-2020 | |
Foto: Vion
Foto: Vion

De aanvoer van slachtkoeien lijkt in wat rustiger vaarwater te komen.

Na twee weken met relatief grote beschikbare aantallen op de veemarkt in Bunnik was het aanbod op maandag 20 januari meer binnen ‘normale’ proporties. Dat was in overeenstemming met de gang van zaken de voorgaande week in Leeuwarden, waar het aanbod ook iets minder uitviel dan de week daarvoor. Bunnik kreeg ditmaal 65 dieren binnen, waarvan vier stieren.

Over hele linie 5 cent prijsstijging slachtkoeien

De laatste categorie bleef nog prijshoudend, maar de noteringen voor de slachtkoeien ging over de hele linie met 5 cent per kilo omhoog. Het lijkt wel op herstel na de prijsverlagingen van 13 januari, maar is puur te danken aan de plotseling veel kleinere aanvoer. Het past minder bij het beeld dat de markt momenteel biedt.

Weinig vraag naar slachtkoeien

Er is weinig vraag naar slachtkoeien, nu de herbevoorrading van de vleeshandel en supermarkten wel gedaan is en er nog genoeg resteert van de recente grote aanvoer overal.

Januari is bovendien altijd een maand waarin de vleesverkoop moeizaam gaat. Het wachten is op herstel van het evenwicht in de markt.

In Duitsland staan de prijzen voor duurder vlees (stieren) nog onder druk, de slachtkoeienprijs klimt nog. Dat heeft meer van doen met het matige aanbod.

Prognose: prijs gelijk

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Kwakman
Jack Kwakman Freelance redacteur
Meer over


Beheer