Markt veevoeders rustig gestemd

19-02-2020 | |
Foto: Ronald Hissink
Foto: Ronald Hissink

Ingekuilde snijmais is goed gevraagd, maar de kwaliteit blijft een struikelblok bij de inkoop.

Regionaal zijn er grote verschillen. De prijs handhaaft zich binnen de range € 67,50 tot € 77,50. Dat is dus ronduit duur. Door het hoge prijsniveau is er dit seizoen meer handel van boer tot boer, om de kosten binnen de perken te houden.

Prijs bierbostel lager

Bierbostel staat op een wat lagere prijs dan enkele weken geleden. Er moest onderhand ook wel wat gebeuren. De marktprijs van het product, de gunstige voereigenschappen ten spijt, rekende behoorlijk ongunstig ten opzichte van de voederwaardeprijs. Momenteel loopt de bierbostel weer wat vlotter weg bij de handel.

Minder aanbod tarwegistconcentraat

Tarwegistconcentraat wordt bij een enkele leverancier iets duurder, doordat het aanbod tijdelijk versmalt. Verder is dit product nog prijsvast.

Zoeken naar A-kwaliteit aardappelsnippers

In de sectie aardappelrestproducten is het zoeken naar geschikte partijen aardappelsnippers. Daarvan is de A-kwaliteit niet ruim beschikbaar. Van de betere snippers gaat steeds meer richting de vlokkenindustrie, zeker nu de consumptieaardappelen stevig geprijsd zijn.

Er komt wel druk op de prijs van aardappelstoomschillen, waarvan de aanvoer groeit. De grootste marktpartij houdt zijn tarief nog onveranderd, andere leveranciers verlaagden hun prijs met € 0,10 per procent droge stof. Hooi en stro worden wel verkocht, maar de handel is rustig.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over veevoeders vind je via Foodagribusiness.nl/markt

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Kwakman
Jack Kwakman Freelance redacteur
Meer over


Beheer