Markt voor bijproducten redelijk in balans

22-06 | |
Foto: Ton Kastermans Fotografie
Foto: Ton Kastermans Fotografie

Bijproductenhandelaren zijn woensdag wat minder bijproducten aan het leveren dan anders. Om hun afnemers bij te staan hebben zij ook hun vrachtwagens bij de protestactie in Stroe staan.

Maar ook op andere dagen is het al vrij rustig. Op veel plekken in Nederland is weer regen gevallen, waardoor gewassen weer voldoende groeien. De vraag naar bierbostel is wat terug gevallen en er moet door de handelaren moeite worden gedaan om het product te verkopen. De Boerderijprijs zakt deze week met 5 cent per % drogestof.

Korting aardappelstoomschillen

Van aardappelproducten verloopt het aanbod rustig tot krap. Stoomschillen worden gekort op levering, om de aanstaande revisieperiode te kunnen overbruggen. Door de zomerperiode worden ook bij andere bijproducten wat krapper aanbod verwacht. De afzet van tarwegistconcentraten loopt goed door en vraag en aanbod zijn goed in balans.

Weinig vraag naar hooi

Voor de ruwvoerhandel is er weinig te beleven in het hooi. Er is nieuwe oogst beschikbaar, maar door de goede dagen hebben veel melkveehouders zelf ook wat hooi gewonnen, waardoor de vraag terughoudend is. In de afgelopen weken leek de vraag naar mais wat aan te trekken, maar door de regen in de afgelopen week trekken melkveehouders hun vraag toch weer in. Er is al aanbod gerstestro nieuwe oogst. Het prijsniveau is ongeveer € 10 per ton hoger dan vorig jaar. Dat heeft meer te maken met de extra kosten voor diesel om het stro op plek van bestemming te krijgen dan met het aanbod van stro.

Prognose: gelijke prijzen.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer