Markt voor slachtvee stabiliseert

De aanvoer van slachtvee op de markt in Bunnik was maandag 6 juli een stuk ruimer dan de week ervoor. De 97 slachtkoeien en drie stieren werden vlot verkocht, maar de noteringen bleven ongewijzigd.

Worstkoeien van de eerste kwaliteit brengen € 1,90 tot € 2,25 op en de O-koe doet momenteel € 2,60 tot € 2,85. Dat is ten opzichte van dezelfde periode in voorgaande jaren € 0,30 tot € 0,40 minder, maar wel een stuk beter dan een maand gelden. De prijzen van met name de dikkere koeien zijn een stuk verbeterd, onder invloed van aangetrokken markt voor wat beter vlees dan de delen die in de gehaktmolen verdwijnen. Verschil in voorkeur voor bepaalde categorieën was er nu niet.

Vleeshandel loopt vlot

Verruimd aanbod is ook buiten de veemarkt in Bunnik merkbaar, er wordt wat ingehaald na een paar weken met zeer weinig uitstoot van melkkoeien. De vleeshandel loopt vlot, mede doordat er in Duitsland minder rundvlees beschikbaar komt wegens verminderde slachtcapaciteit door problemen met coronabesmettingen. Hoe de consumptie van rundvlees zich de komende tijd ontwikkelt, is minder voorspelbaar dan andere jaren. De vakantieperiode loopt anders, veel mensen blijven thuis, met als waarschijnlijk effect dat de verkoop van gehakt en dergelijke constanter blijft.

Prognose: prijs gelijk.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.