Marktherstel rosévleeskalveren houdt aan

De handel in rosévleeskalveren loopt nog altijd redelijk vlot. De aangeboden dieren worden vlot verwerkt en dat zorgt voor een goede stemming in de handel.

De afgelopen weken is de prijs voor oudrosékalveren omhoog geklommen door de sterke vraag vanuit de rundveeslachterijen. Zo lang oudrosés goedkoper blijven dan de wat luxere slachtkoeien, blijft die vraag staan. Handelaren houden er echter wel rekening mee dat dit scenario niet heel lang meer aanhoudt.

Noteringen verder omhoog

Wat de noteringen betreft, zijn handelaren unaniem: die gaan verder omhoog. Voor jongrosékalveren ligt de prijs nu op zo’n € 2,65 tot € 2,70 per kilo geslacht gewicht. De notering voor oudrosékalveren staat gelijk aan dit niveau. Geluiden in de markt zijn dat er voor de komende week opnieuw hogere prijzen worden betaald.

Startkalveren weer duurder

Ook voor startkalveren geldt een verdere prijsstijging. Voor deze kalveren gaat de prijs opnieuw met € 10 omhoog. Daarmee komt de notering te staan op € 230 tot € 240 af stal. Het is de derde week op rij dat er € 10 meer wordt betaald voor deze dieren. Het aanbod is niet heel erg ruim, terwijl de vraag goed is. Dat voedt de prijsstijgingen.

Prognose: lichte prijsverhogingen.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.