Doorgaan naar artikel

Marqt gaat verder als Ekoplaza Foodmarqt

De biologische groothandel Udea verandert de naam van het Marqt-filiaal aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam in Ekoplaza Foodmarqt.

Het Marqt-filiaal aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Udea gaat de naam wijzigen in Ekoplaza Foodmarqt. - Foto: ANP premium

Het Marqt-filiaal aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Udea gaat de naam wijzigen in Ekoplaza Foodmarqt. - Foto: ANP

De biologische groothandel Udea verandert de naam van het Marqt-filiaal aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam in Ekoplaza Foodmarqt. Het gaat volgens de onderneming om een bundeling van idealen, merken en formules.

De eerste vestiging onder deze nieuwe vlag, een proefproject, opent zaterdag 21 mei de deuren voor een proeverij van ‘eerlijke’ en lokale biologische producten.

“Met Marqt redden we in 2019 een prachtig en sterk merk van de ondergang”, legt CEO Erik Does uit. “Een merk vol duurzame idealen voor de noodzakelijke veranderingen van onze voedselketen. Daarom passen ze ook zo goed bij ons.” De sterke kanten van Marqt zie je volgens hem terug in het nieuwe klimaatvriendelijke winkelconcept: verse vis op ijs, biokip aan het spit en vers klaargemaakte salades en maaltijden.

Bijna gehele assortiment Marqt nu biologisch

Achter de schermen werkte het team van Ekoplaza twee jaar lang aan het assortiment van Marqt. Het assortiment was duurzaam, maar met 35% biologische producten nog niet volledig biologisch. Inmiddels is nagenoeg het hele assortiment biologisch, behalve het water, zout en de producten uit de zee.

Momenteel telt Udea in Nederland 85 Ekoplaza-winkels, negen Marqt winkels en een Ekoplaza Foodmarqt. Daarnaast heeft Ekoplaza een webshop met een landelijk netwerk voor thuisbezorging in Nederland. België telt inmiddels drie Ekoplaza-winkels.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin