Mars-repen bestaan vanaf 2023 volledig uit verantwoorde cacao

04-10-2022 | |
Mars Wringley verwerkt vanaf komend jaar alleen nog maar cacao van een verantwoorde herkomst in zijn Europese fabrieken.
Mars Wringley verwerkt vanaf komend jaar alleen nog maar cacao van een verantwoorde herkomst in zijn Europese fabrieken.

Mars Wringley verwerkt vanaf komend jaar alleen nog maar cacao van een verantwoorde herkomst in zijn Europese fabrieken. Dat betekent dat producten als M&M’s, Mars, Snickers, Maltesers en Milky Way dan allemaal uit 100% verantwoorde cacao bestaan.

De overgang naar volledig verantwoorde cacao is een onderdeel van de Cocoa for Generations Strategie, die Mars Wringley in 2018 is gestart. Hiermee wil het bedrijf een verandering in de hele waardeketen realiseren voor toekomstige generaties. Cacao die afkomstig is van boerderijen die deelnemen aan het ‘Responsible Cocoa‘-programma wordt door Mars Wringley als duurzaam bestempeld.

Verwerking in Europese fabrieken

Aan het einde van 2021 was 61% van de wereldwijde cacao die door Mars Wringley werd verwerkt afkomstig van het Responsible Cocoa programma. Daarvan kon 44% vanaf het eerste aankooppunt getraceerd worden tot aan de grenzen van de boerderij. Voor komend jaar koopt het bedrijf net zoveel cacao van verantwoorde oorsprong in als nodig is voor de verwerking in de Europese fabrieken. Deze zijn te vinden in Veghel, Haguenau (Frankrijk), Janaszówek (Polen), Slough (Verenigd Koninkrijk), Steinbourg (Frankrijk) en Viersen (Duitsland).

Noordzij
Wendy Noordzij Freelance redacteur


Beheer