McCain neemt Zeeuwse snackproducent over

13-09 | |
Gepaneerde champignons. Scelta Products richt zich op diepvriessnacks op basis van groenten zoals bloemkool, broccoli en champignons. – Foto: Canva/Nikolay_Donetsk
Gepaneerde champignons. Scelta Products richt zich op diepvriessnacks op basis van groenten zoals bloemkool, broccoli en champignons. – Foto: Canva/Nikolay_Donetsk

Het Canadese McCain Foods neemt het Zeeuwse Scelta Products over. Het Nederlandse bedrijf maakt diepgevroren snacks en hapjes op plantaardige basis. Hoeveel McCain heeft betaald voor Scelta, is niet bekendgemaakt.

Met de overname breidt McCain Foods haar Europese snackportfolio uit en zet een grote stap in de plantaardige tak. Scelta Products wordt ondergebracht in een nieuwe Europese businesscase voor snacks. Hieronder valt ook het merk Van Geloven, bekend van merken als Mora en Van Dobben. In de loop van volgend jaar zal de naam Scelta overgaan in McCain.

Scelta beschikt over twee fabrieken en een derde in aanbouw, deze worden geïntegreerd in het productienetwerk van McCain. Met die productiecapaciteit zegt McCain het volledige groeipotentieel in Europa te gebruiken. Dat wordt nu geremd door capaciteitsbeperkingen in combinatie met de grote vraag naar snacks.

Scelta Products

Scelta Products is 22 jaar geleden opgericht in Kruiningen, als zijtak van Scelta Mushrooms. Scelta Products richt zich op diepvriessnacks op basis van groenten zoals bloemkool, broccoli en champignons. Het bedrijf heeft twee productielocaties in Kruiningen en Yerseke en een derde in aanbouw in Rilland. Het bedrijf verkoopt hun producten wereldwijd en hoopt de groei met de overname te versnellen.

McCain

McCain Foods Limited is marktleider van diepvries aardappelproducten. Het bedrijf heeft 49 productielocaties op zes continenten. In Nederland zijn er drie productielocaties. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van meer dan € 8,5 miljard.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer